aswan panorama

Aswan


Op de oude zuidelijke grens van Egypte, ligt Aswan. Deze plaats is door de ligging altijd van groot belang geweest voor Egypte. In oude tijden was het een garnizoensplaats, waar de soldaten die tegen Nubie (het huidige Soedan) vochten bevoorraad werden. Aswan was een strategische plaats op de route van de handelskaravanen.

Tegenwoordig is het leven in Aswan rustiger dan in de meeste Egyptische plaatsen. De sfeer is er ontspannen en relaxt. Het is de perfecte plaats om een paar dagen even tot rust te komen tijdens een rondreis door Egypte. De rotspartijen langs de Nijl zijn zeer indrukwekkend en rustig stroomt de rivier vanaf het Nassermeer richting Cairo.

De kleurrijke Nubische dorpjes aan de andere kant van de oever bereikt u per boot. Er is in Aswan ook veel te zien, maar minder urgent en opdringerig dan in Luxor.

U kunt het beste in de ochtend op pad gaan. Om bijvoorbeeld de grote Aswan dam te bekijken, de prachtige botanische tuinen op een van de eilandjes, de onafgemaakte obelisk en natuurlijk de tempel van Philae, die is verplaatst naar deze plek doordat het Nassermeer ontstond, het mausoleum van Agha Khan en niet te vergeten de grote tempel van Abu Simbel op 1 uur vliegafstand. Toeristen vinden Aswan een heerlijke plek, de meesten passen zich snel aan, aan het tragere ritme van de stad. Ontspan en geniet van de vriendelijke bevolking. In Aswan voelt u zich snel thuis.

Als u Aswan wilt bezoeken kunt u het best een ticket naar Luxor boeken of een Nijlcruise boeken, waarbij Aswan in het programma is opgenomen.


pyramisa-isis-island-small-image.jpg
op
aanvraag
Isis Island is een schitterend resort op een eigen eiland te midden van prachtige tuinen. Isis Island is een schitterend resort op een eigen eiland te midden van prachtige tuinen. Pyramisa Isis Island is een luxueus resort en Spa, exclusief... lees meer