nijlcruise cairo en rode zee page header
Egypte vakantie Nijlcruise Cairo en Rode Zee 15 dagen

Nijlcruise Cairo en Rode Zee 15 dagen

starstarstarstarstar

nijlcruise cairo en rode zee small header

Nijlcruise Cairo en Rode Zee 15 dagen

Tijdens deze reis bezoekt u de belangrijkste historische plekken van Egypte. Piramides, tempels en natuurlijk de machtige Nijl.

Highlights: De Nijl, Piramides, Luxor

Dag 1: Aankomst
Aankomst in Hurghada en transfer naar Luxor. Op de luchthaven wordt u welkom geheten door een van onze mensen. Daarna wordt u naar het cruiseschip gebracht.

Dag 2: Luxor, stad van de tempels
In de ochtend bezoekt u de westoever van Luxor. Hier bevindt zich het Dal der Koningen en Koninginnen, de tempel van Hatsjepsut en de kolossen van Memnon. In de middag keert u terug naar het cruiseschip.

Dag 3: De oostoever van Luxor
Vandaag bezoekt u de oostelijke oever van Luxor, waar u de schitterende tempels van Luxor en Karnak bezoekt. Na het bezoek aan de tempels vertrekt het schip uit Luxor. Via Esna gaat de eerste reis naar Edfu. De overnachting vindt plaats aan boord.

Dag 4: De schatten van de Nijl
's Ochtends kunt u in Edfu de bijzondere Tempel voor Horus bezoeken. Vervolgens wordt tijdens de lunch gevaren naar Aswan. Daar komt u laat in de avond aan. Aswan, de oorspronklijke leefomgeving van de Nubiërs. De stad staat tegenwoordig bekend om zijn karakteristieke sfeer en authentieke bazaar.

Dag 5: Bezoek Aswan
De dag begint met een bezoek aan de hoge dam in Aswan. Daarna bezoekt u de granietgroeven met de onvoltooide obelisk en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. Na de lunch maakt u met een traditionele zeilboot, felucca, een tocht naar de botanische tuinen. De rest van de dag hebt u vrij om te genieten van het prachtige Aswan. Op de bazaar hebt u de mogelijkheid om souvenirs te kopen. Echter, een wandeling langs de Nijl en genieten van het uitzicht is ook de moeite waard. Het diner vindt plaats aan boord van het cruiseschip.

Dag 6: Tempels
De ochtend kunt u vrij besteden, maar u kunt ook kiezen om de optionele excursie naar Abu Simbel bij te boeken. Tijdens de lunch vaart het schip naar Kom Ombo. Daar staat een bezoek aan de dubbele tempel van Kom Ombo op het programma. Dit is de enige tempel in Egypte die aan twee goden is gewijd. Na het bezoek aan de tempel vaart u verder naar Edfu waar het schip blijft voor de overnachting.

Dag 7: Terug in Luxor
Vandaag vaart u terug naar Luxor waar u nog even wat tijd voor u zelf hebt en eventueel 's avonds een optionele lichtshow in Karnak kunt bijboeken.

Dag 8: Vertrek naar Cairo
Vandaag vliegt u van Luxor naar Cairo. Vanaf de luchthaven brengen wij u naar het hotel in Cairo.

Dag 9: Piramides: wereldwonderen
Na het ontbijt halen we u op voor een spectaculaire excursiedag. Allereerst bezoekt u de piramides van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sphinx bij Giza. Daarna brengen we een bezoek aan het Egyptisch Museum, waar onder andere het gouden masker van Toetanchamon te vinden is.

Dag 10: Vrije dag Cairo
Deze dag is facultatief. Eventueel kunt u een bezoek brengen aan de citadel van Salaldin, de Mohammed Ali moskee en de Khan el Khalli bazaars.

Dag 11: Cairo - Hurghada
Aan het begin van de middag wordt u opgehaald voor de transfer per vlucht naar Hurghada.

Dag 12 tm 14: Uitrusten
Deze dagen kunt u naar eigen inzicht indelen. U kunt surfen, duiken, zwemmen of heerlijk luieren aan het strand.

Dag 15: Terugreis naar Amsterdam
Deze dag geniet u van uw laatste ontbijt in het hotel. Houdt u er rekening mee dat u voor 12uur dient uit te checken. Uw reisbegeleiding zal u aangeven hoe laat u wordt opgehaald voor uw transfer naar de luchthaven voor uw terugvlucht.

Inbegrepen
• Vlucht Amsterdam - Hurghada - Amsterdam met Transavia
• 7 nachten aan boord van de M/S Samiramisop basis van vol pension.
• Excursies in Luxor, Edfu, Kom Ombo en Aswan
• Vlucht Luxor - Cairo - met Egypt Air
• Excursies in Cairo naar de Piramides van Giza, de Sphinx & het Egyptisch Museum
• 3 nachten verblijf in het Mena House resort op basis van logies en ontbijt
• Vlucht Cairo - Hurghada met Egypt Air
• 4 nachten verblijf in het Hilton Long Becah op basis van All Inclusive
• Alle entreegelden
• Alle transfers van en naar de luchthaven
• Luchthavenbelasting

Niet inbegrepen
• Visumkosten € 24,- p.p.
• Verplichte fooien ca. € 40,- p.p. (ook voor kinderen) ter plaatse te voldoen
• Verzekeringen
• Calamiteitenfonds € 2,50

  • Kolossen van Memnon
    Kolossen van Memnon
  • Sfinx
    Sfinx
  • Rode zee
    Rode zee