kite surfen egypte
Egypte vakantie Reizen Kitesurfen

Kitesurfen


Meer en meer kiezen kite- en windsurfers voor de zuidelijke Rode Zee als favoriete bestemming. De constante wind en zand lagunes langs de kust maken het een ideale speeltuin voor beginners en gevorderde kite-surfers. Vooral de maanden Juni, Juli en Augustus zijn de afgelopen jaren ideal gebleken.

Wadi Lahami Village Kite Station


Wadi Lahami Village Kite Station ligt direct aan een grote baai met zacht zand. Voor ervaren kiters is er de vrijheid om uit de buurt van de baai te kiten, waar je tijdens het seizoen een aantal zeer uitdagende golven vindt. Het centrum beschikt ook over een eigen, prachtige lounge met bar en toilet.

Kite Village


De Laguna van het Kite Village is ongeveer 6 km2 (alle ruimte van de wereld dus).
De Laguna is vrij van stenen of scherpe schelpen, je kan er dus gewoon zonder schoentje varen.

De omgeving is super, de Mangroove bossen en bomen in het water zorgen er voor dat dit echt een paradijs is.
De spot ligt midden in een Natuur reservaat.

Voor de spot liggen 2 eilandjes waar je Up wind naar toe kan varen om vervolgens down wind terug te komen. De lagune waar je overheen komt is echt super mooi. De manta's, dolfijnen en grote zee schildpadden schieten onder je door.

Kite Village ligt 120 km voorbij Marsa Alam in het plaatsje Hamata.

Je hebt de keuze om in 2 resorts te verblijven:

1. Zabargad Resort ***
2. Wadi Lahmy Azur ****


wadi-lahami-zodiac-header.jpg
op
aanvraag
Het Wadi Lahami village is het meest zuidelijk gelegen "Eco Diving Village" van de Red Sea Diving Safari. Wadi Lahami is een wat kleiner kamp en ligt op circa 2 uur rijden van Marsa Alam Airport. Lekker ver weg van de toeristische... lees meer